Resumé

I början av veckan så la min dator av, nja en sanning med modifikation, men det är svart skärm och inget händer. Så det är lite knixigt att göra något vettigt då man inte kan se något. Iom det, samt att Felicia varit dålig, har det inte blivit så mycket tid till varkens blogg eller annat. Nu har jag fått en ny (=begagnad) dator som jag ska få ha att leka med. Den är inte lika cool som förra, dvs den är silvergrå och inte röd. Men den har andra fördelar som en avsevärt bättre skärmupplösning och lite mer minne, så jag sörjer inte Ferrarin något speciellt 🙂

Så vad har då hänt.

I lördags var då hela närmsta familjen samlade här. Vi firade att Johan tagit sig ett år närmre pension, att faster Hanna fyllt 30 (hemma på blixtvisit från Kenya), å så blev faster Matilda även firad på ett litet hörn att hon (på nytt) blivit 28. Förutom dessa personer var Farmor, Farfar, Gammelfarmor, Mormor och Morfar här. Det blev en väldigt slö dag. Fast lite motion blev det (för vissa) som tog/vågade sig upp på Wii-plattan. Felicia var givetvis uppe och även Gammelfarmor testade på detta. Hon var uppe flera gånger och testade, väldigt skoj att se.

Wii
Wii

Det bjöds även på väldigt svenskt mattema denna dag, sill och potatis samt jordgubbstårta. Mer svensk sommarmat kan det väl inte bli? Det önskades även lite familjefoto från Hanna så med vår nya tapet som perfekt bagrund så radades alla ”Carlssons” upp. Först ut syskonen.

Syskonen Carlsson
Syskonen Carlsson

Sedan resten av familjen

Familjen Carlsson
Familjen Carlsson

Så det var lördagen det. Hanna fortsatte sin sverige-turné ner till Jönköping och faster Matilda stannade kvar till söndagen med oss andra ”Olssons”. Söndagen blev en väldigt lugn och skön dag, lite promenad och lite lek. Felicia som varit borta hela veckan kunde nu först nog känna sig hemma på nytt igen då hon kunde gå och lulla lite bland sina leksaker. Det märktes att hon var rätt trött efter allt stå-hej.

På måndagen så åkte mormor och morfar hem på nytt, och Johan gick till jobbet medans jag stannade kvar hemma med Felicia. Vi började i god tid på morgonen, och första utepasset blev halv nio då vi hunnit med frukost, disk och tvätt. Så då passade vi på att leka lite i sandlådan. Lite fika och sedan lite sysslor hemma. På eftermiddagen drog vi in till stan för att fixa lite presenter, blommor osv. Reorna har ju även startat så det blev lite tittande i klädesaffärerna också. Fyndade ett nytt regnställ till Felicia. Det är ju bra att ha några uppsättningar av det inför höstens dagisstart.När vi tillslut var färdiga med alla våra ärenden och hämtat upp Johan så åkte vi hem. Kvällen var varm och skön så det blev ytterligare lek ute, både hemma och på lekplatsen, då Johan tog hand om vår gräsmatta. Fast när vi väl kom in var Felicia otroligt trött och det gick inte sitta på egen stol och ej heller äta själv. Mammas knä gällde och även matning. Felicia slocknade på 2 minuter.

Men mitt i natten så insåg vi varför hon varit lite väl gnällig på kvällen innan läggning, hon var kokhet. 39+ grader. Så tisdagen blev extremt lugn. Det är inte likt vår dotter att vara helt lugn och vilja vila mitt på dagen, flera gånger, eller sitta och läsa böcker om och om igen långa stunder. Det enda kravet hon hade var att Mamma skulle ligga bredvid när hon vilade, och det hade jag inga problem med 🙂 För boken som jag startade på förra veckan var ju väldigt intressant. Får ju passa på när tillfällen ges. (Boken är nu utläst, även om det var över 500 sidor. Kan rekommendera den ”Bara vanligt vatten av Kajsa Ingmarsson”, lite små mysigt tidsfördriv.) På tisdagskvällen fick Johan stanna hemma med Felicia och jag åkte för att uppvakta en gammal studiekompis som numera ska tituleras Doktor. Johan hade dock inte så trist här hemma för han fick öppna nya paketen som kommit, våra nya högtalare till vardagsrummet. Som Johan skulle sagt i  ”vit piano lack”:

Nya högtalare
Nya högtalare

De är numera monterade på väggen, framme och bakom soffan.

Onsdagen blev också väldigt lugn. Felicias feber envisades med att vara hög. Så dagen blev lika stillsam som tisdagen, men lite flera långpromenader. Fast bara för att man är sjuk behöver man ju inte vara cool:

Cool middagsdejt
Cool middagsdejt

Hon passade även på att gunga lite med sina nallar, för samtidigt som man gungar kan man ju även gosa med dem. Two in one, så att säga:

Nalle-gunga
Nalle-gunga

Vi firade även att Johan startade sitt ”sommarlov” denna dagen. Felicia och jag passade på att baka en riktigt sommrig sockerkaka med både jordgubbar och rabarber. Receptet hämtades (såklart) ifrån Leilas kokbok. Å (så klart blev) resultatet otroligt mumsigt och gott.

På torsdagen var stora väntans dag. Som det går att läsa om i föregående inlägg. Vår soffa skulle alltså komma idag. Efter många om och men så fick vi tillslut slå oss ner och njuta av den. Efter mycket väntan:

Nya soffan
Nya soffan

Så var det nu fredag och midsommarafton. Felicia var idag feberfri, något rosslig i halsen och snorig, men i övrigt pigg. Och det märktes tydligt att hon var sitt vanliga jag igen. För det har inte blivit mycket stillasittande idag inte, varkens för Felicia eller oss föräldrar. Men dagen till ära blev det givetvis sill och potatis. Felicia hjälpte till att laga maten. På eftermiddagen så lämnade vi Johan hemma (för han börjar känna sig själv förkyld – å ni vet ju hur karlar kan bli vid lite förkylning…) och vi tjejer åkte ut till en familj i församlingen och umgicks hela em och kvällen. Felicia och deras yngsta grabb hade väldigt skoj tillsammans. De hoppas massor av studsmatta tillsammans, lekte andra lekar och så gosade de med kaninerna givetvis. Felicia fick för första gången klappa en kanin och se dessa. Det var väldigt spännande.

Gabriel
Gabriel
Kaniner
Kaniner

Efter mycket god mat och mycket trevligt sällskap så begav vi oss hem vid 21 snåret. En urtrött tjej somnade i bilen rätt omgående. Å nu ska jag snart göra detsamma.

När jag får ut grejerna från min gamla hårddisk från Ferrarin så kommer även en liten längre redogörelse om hur veckan i Skåne var för Felicia, Mormor och Morfar. Det inlägget ringdes in i morse, och ligger färdigt för lite fotoinlägg.

Ha det gott.

En reaktion på ”Resumé”

  1. Hej familjen Zaxmy!
    Vad fint ni har gjort!
    Soffan ser superskön ut, inbjuder till långa filmkvällar…
    Kramar från Olssons på Snapphanevägen

Lämna ett svar